Погодні випробування в Україні ще не закінчилися. До країни прямують ще два циклони, які принесуть з собою опади й похолодання вже в середині цього тижня.

Про це українцям повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці в мережі Facebook.

За її словами, один з циклонів уже наблизився до нашої країни із заходу.

"Черговий циклон вже нашорошив вуха - наближається до наших західних областей з Угорщини. Бачите? Підбирається до Закарпаття та Карпат", - відзначила спеціаліст, продемонструвавши синоптичну карту.

Вона повідомила, що наразі погода в Україні дуже різноманітна.

"На Лівобережжі - хмари, дощ, сніг, мокрий сніг. У Дніпрі - дощ, у Харкові - сніг, в Полтаві - крижаний дощ. А на Заході - прояснення. У Львові, Чернівцях, Тернополі, Хмельницьому, Івано-Франківську світить сонце".

Але вже 11-12 лютого атмосферні фронти принесуть ускладнення погоди.

"Прискаче ще один циклон. Тому спочатку мокнемо, а потім будемо мерзнути", – додала Наталка Діденко.

В українському гідрометцентрі повідомили про те, що в четвер, 11 лютого, сильних снігопадів слід очікувати в Чернігівській, Київській, Житомирській, Хмельницькій, Чернівецькій, Івано-Франківській, Тернопільській, Рівненській, Львівській, Волинській та Закарпатській областях.

А ось у Вінницькій, Черкаській, Дніпропетровській та Полтавській областях прогнозують опади у вигляді снігу з дощем. В інших областях хмарно, але без опадів.

Прогноз погоди на 11 лютого. Скріншот з Укргідрометцентру

В п'ятницю, 12 лютого, сніг очікується майже в усіх областях, окрім Харківській, Луганській і Донецькій, там пройде невеличкий дощ.

Раніше "Нyser" писав про те, що у Франції випав сніг, який пофарбував небо в помаранчевий і бежевий кольори.

Також наш портал повідомляв, синоптики попередили, що перший місяць весни буде холодним і сніжним.

Нагадуємо, українцям розповіли про погодні аномалії лютого.